geneva-jet-d-eau-switzerland-1600x900

Женева – шик и швейцарска точност

30 септември 2018

Женева  е шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на едноименното езеро и днес с удоволствие пътешестваме из него. Екипът на  In LIFE TV е тук, за да заснеме поредния епизод от сериала БезГранична вяра, посветен на българските цъковни общности зад граница.

Още по темата: Очаквайте Епизод 11 Женева, БезГранична вяра (трейлър)

Света литургия за основаването на Българска църковна община в Женева

Света литургия за основаването на Българска църковна община в Женева

Женева, всъщност е вторият по големина град в Швейцария и има зашеметяващо международен пулс: 43.3% от населението е от целия свят. Градът изобилства от музеи, отлични културни мероприятия и може да се каже, че разположението му е просто идеално за скок от Швейцарските във Френските Алпи.

Още по темата: „Килийно“ училище в Женева ни учи на българщина

Женева, Швейцария

Женева, Швейцария

Женева е един от най-важните градове в международната дипломация – тук се намира първата централа на Международния червен кръст; макар ООН да премества централата си в Ню Йорк, и до днес запазва силно присъствие в града чрез множеството си дъщерни организации.

Женева, Швейцария

Женева, Швейцария

Наслаждаваща се на слънчевите лъчи и спокойното си разположение на брега на Женевското езеро, Женева е заредена със собствения си дух на стил и любов към приключенията.

Женева, Швейцария

Женева, Швейцария

Интерес представляват Фонтанът в езерото – най-големият фонтан в Европа; часовникът от цветя – символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; катедралата „Сен Пиер“ – смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; монументът „Брунсуик“; Паметникът на реформаторите; статуята на ген. Дуфор, монументът на оръдията; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, часовниците “Патек Филип”; островът на Жан-Жак Русо.

Женева, Швейцария

Женева, Швейцария

MON_4406

MON_4454

Женева, Швейцария

Женева, Швейцария

Официаланият език в Женева е френски, на второ място по разпространение е английският. Много хора говрят руски, португалски, арабски и испански.

MON_3929

Женева поднася спокойствие и шик през всеки сезон от годината и може спокойно да го планирате в есенния календар на пътешесвията си.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)