Fat man

Женените мъже са по-пълни от ергените

05 август 2014

Женените мъже са по-пълни от връстниците си, които са останали ергени, установи британско проучване, цитирано от в. „Дейли мейл“, съобщава БТА.

Учените от университета в Лийдс все още не могат да установят с точност защо бракът води до подобна промяна. Тя е доста парадоксална, като се има предвид, че задомените мачовци ядат по-големи количества плодове и едрозърнест хляб, в сравнение с ергените. И въпреки това трупат килограми. Но явно пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха. И това съпругите добре го знаят, като тъпчат допълнително любимия с лакомства, за да му се харесат. В диетата на женения мъж фигурират по-често торти и сладкиши, като при него рязко скача и консумацията на вино.

Има и чисто психологично обяснение на затлъстяването на представителите на силния пол, сключили брак. Те доста често се „отпускат“ и спират да следят теглото си, като си дават „релаксираща почивка“, след като отзвучат нотите на Менделсоновия марш.

Според друга теория, когато мъжете се задомят, те в повечето случаи попадат на добра готвачка съпруга. Тогава на трапезата им се появяват повече деликатеси и изкушения ,отколкото в ергенските дни. Но понякога има и зла умисъл от страна на нежната половинка.Не малко съпруги умишлено угояват своите половинки, за да ги направят по-малко атрактивни за евентуална женска конкуренция.

От проучването проличало, че женените мъже консумират повече кисело мляко, отколкото разведените, и по-често посягат към шоколада, отколкото вдовците.

За още любопитни новини посетете страницата на inlife.bg във Facebook!

снимка: wulongforlife.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)