1.Gerard Depardieu i Dessy Tenekedjieva

Жерар Депардийо подкрепя талантите на фондация „Стоян Камбарев“

08 април 2015

На 27-ми април в атриума на България мол за шести пореден път ще се проведе официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев”. In Life e основен медиен партньор и ще излъчи церемонията на живо! Наградата, носеща името на култовия театрален режисьор, се утвърди като най-чаканото и престижно отличие за млади творци в България. Уникалността на Наградата се състои в това, че не е строго профилирана в конкретно изкуство, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области. Забележително е, че Фондацията подкрепя всички номинирани и наградени таланти в осъществяването на конкретни техни творчески проекти.

Голямата кино звезда Жерар Депардийо , бе привлечен за каузата от председателя на Фондацията Деси Тенекеджиева, преди няколко месеца, по време на снимките на филма “Le Voyage”, в който двамата изпълняват главните роли. Ето какво сподели колоритният актьор: „Това, което прави Фондация „Стоян Камбарев” за младите български таланти е впечатляващо. Една награда сама по себе си е много стимулираща за всеки, който се занимава с изкуство. Но това, че петима млади творци всяка година получават възможността да реализират конкретни свои проекти е нещо, за което всеки артист мечтае. Възхищавам се на Деси Тенекеджиева и екипа й за това и горещо ги подкрепям. А на младите артисти – кураж и смело напред! Не сте сами!”

01.SKAMBAREV 2015 NOMINACII press

И тази година зад благородната цел на фондацията застават едни от най-сериозните фигури от политическия, обществения и културния живот в България. Кметът на София Йорданка Фандъкова за втори път ще връчи голямата награда на Победителя, който ще бъде избран между 5 много интересни и равностойни номинации: братята цигулари Алекс и Мартин Зайранови, актрисата Елена Телбис, театралният режисьор Анастасия Събева, кино тандемът Еди Шварц и Йордан Петков и художникът Андрей Хамбарски.

По традицията всяка година Фондация „Стоян Камбарев” представя и най-младите таланти на българската музикална сцена. Освен номинираните феноменални цигулари Алекс и Мартин Зайранови, тази година на сцената ще изгрее 16 годишната солистка на Детския радио хор на БНР Мария Славова, чиято мечта да пее в Миланската Скала изглежда съвсем реалистична.

Вижте номинираните тук!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)