Роман Полански

Жертвата на Роман Полански му прости, сложи край на делото за изнасилване

13 юни 2017

Жената, изнасилена от Роман Полански, когато е била едва 13-годишна, поиска от съдия в Лос Анджелис да бъде прекратено делото срещу известния френски режисьор от полски произход. Саманта Геймър се яви на изслушване във Върховния съд в петък, за да подкрепи иска на режисьора, според който той вече е платил дължимото за престъплението си, извършено през 1977 г. Тя присъства на изслушването пред съдия Скот Браун, заедно с Харланд Браун, адвокат на Полански.

„Тук съм, за да заявя, че той вече понесе своето наказание и не ми дължи нищо“, заяви 54-годишната Геймър. Жертвата допълни, че според нея навремето режисьорът незабавно е съжалил за деянието си.

Саманта Геймър днес/снимка: Lipstickalley.com

Саманта Геймър днес/снимка: Lipstickalley.com

Както е известно, през 1977 г. тогава 43-годишният Полански е изправен пред съд в Калифорния по обвинение в изнасилване на 13-годишната Саманта Геймър. Той се признава за виновен в незаконни сексуални отношения и прекарва 42 дни в затвора. След като е освободен под гаранция, бяга от САЩ във Франция преди произнасяне на просъдата, тъй като се опасява, че постигнатото споразумение ще бъде анулирано и ще бъде върнат зад решетките за по-дълго време. И до ден-днешен носителят на Оскар се укрива от американското правосъдие.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)