„Живак“ по стъпките на „Народното творчество“ в театъра

29 юли 2018

„Еее, моноспектакъл ли е“?! Преди десетина година подобна реплика често можеше да се чуе, когато стане дума да навиеш някой приятел или близък да идете на театър. Промяната безспорно дойде с неповторимия талант на Камен Донев и неговите „Възгледи (на един учител) за Народното творчество“.

Живак

С днешна дата, постановката е сред най-сериозните постижения въобще на родното театрално изкуство с над 280 000 зрители, а за това колко хора желаят да се докоснат до нея, можете да съдите и сами от километричните опашки пред сцената, когато пиесата се играе.

Съществува обаче едно друго име, което напоследък все по-сериозно се асоциира с определението „Моноспектакъл“ и това е Димитър Живков. Още през 2015-та година, актьорът навъртя над 100 представления с култовата комедийна пиеса „Живак“, от която буквално под лудешки смях се излива неповторимата врачанска душевност и бит.

Живак

„Живак“ е авторски спектакъл на Митко Живков, а още по-впечатляващо е, че той е автор, сценарист и изпълнител на цели три роли в нея. Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби.

Можем още много да ви говорим за постановката, но простата истина е, че „Живак“ трябва не просто да се усети, а да се преживее от сцената, така че спираме с анализите дотук. Вместо това ви препоръчваме от сърце, ако имате тази възможност, да се възползвате от нея. Гарантираме ви, че няма да съжалявате!

Живак

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)