57625d1129155-1

Живей активно събра хиляди в София

19 юни 2017

„Дъждът няма да ни спре и за 12-та поредна година Южният парк ще пее и танцува в ритъма на ЖИВЕЙ АКТИВНО!“ Това обявиха организаторите на събитието в ранните часове на неделния ден и наистина се случи точно така. Въпреки лошото време, 12-тото издание на инициативата събра хиляди хора по улиците на София. Тазгодишното мото на събитието бе “ Зареди се с енергия“ и за пореден път обедини известни лица на спорта и Столична община.

Image_6288375_126_0

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поведе участниците от импровизирана сцена пред НДК към Южния парк.  Живей активно традиционно бе подкрепено и от спортистите Тереза Маринова, Тити Папазов, Любомира Казанова и много други.

Благодарение на такива спортисти и големи спортни  събития като Живей активно, София бе избрана за европейска столица на спорта за 2018 година. Моля ви на следващото издание, всеки от вас да доведе поне по още един човек на Живей активно!,

призова кмета Йорданка Фандъкова.

19113873_10155564629887859_2077477294306683420_n

Хиляди ентусиасти изпълниха бул.Евлоги Георгиев и се включиха във велопохода. Кака Лара поведе малките на ролери, тролери и скейтборд към Южния парк. Голяма част от участниците се присъединиха към активностите направо в парка и въпреки мрачното време се състоя един истински активен празник на спорта.

Вечерта завърши с концерт на открито. След дългия ден, наситен със спортни и забавни активности, в 18:00 ч. любителите на балансираното хранене и активния начин на живот вдигнаха адреналина на макс с концерта на голямата поляна. Феновете бяха предизвикани на музикално енергийно презареждане от новите лица на инициативата DARA, Кристиан Костов и Pavell & Venci Venc’. Последният дори се пошегува, че би се пробвал да поиграе художествена гимнастика заедно с едно от златните момичета на България – Любомира Казанова. „Май е по-добре да си останем с пеенето“, предложи Pavell. Те, заедно с другите артисти бяха посланици на кампанията тази година. 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)