„Живот като на кино“ – нещо повече от арт-проект

16 юли 2015

За Деси Тенекеджиева няма умора. Тя или снима, или пее, или продуцира, или търси поредния млад и заслужаващ успешен старт артист, или пък печели европейски проекти с добри идеи. Всъщност това й е за пръв път. След като преди 8 години учреди фондация „Стоян Камбарев“, десетки обещаващи и талантливи творци в различни области на изкуството получиха своя шанс за „полет“.

Сега е ред на един мащабен проект вдъхновен от любовта към киното, което обединява в себе си толкова много форми на творчество…

unnamed (11)

Устремът на Деси Тенекеджиева, идеите и визията на Арт-директора на фондацията - Мариета Ценова и експертната точност на Мария Юнакова помагат  на проекта да пребори над 240 конкурента и да бъде един от едва 10-те избрани за финансиране по Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства“ на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

А с какво „Живот като на кино“ спечели доверието на строгите евро-оценители и с какво ще изненада българската публика в няколко града в страната, ще разберем от самата Деси, която ни покани на откриващата прес-конференция по повод старта на това голямо арт-приключение. Вижте.

автор: Калина Станева
оператор: Кунчо Поляшки
постпродукция: Николай Петров

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)