„Жигули” престоя четвърт век върху балкон на жилищна сграда (видео)

06 декември 2018

Свалиха на земята, паркиран преди 27 години автомобил „Жигули” върху балкон на жилищна сграда в Тбилиси, Грузия. Колата се беше превърнала в истинска местна забележителност, посочва РИА Новости, позовавайки се на Sputnik Грузия.

През 1991 г. грузинецът Резо Енукидзе купува съвсем нов ВАЗ-2106, за който е мечнаел през целия си живот. Но той не успява да използва автомобила, тъй като още през първата нощ неизвестни лица свалили гумите. Собственикът на колата толкова се разстроил, че с помощта на кран, той „паркирал” колата върху балкона на апартамента си на четвъртия етаж.

„Колата ще остане тук до по-добри времена”, казва Енукидзе пред съседите.

Заради всичко това собственикът на автомобила никога не го е използвал по предназначение. Той ценял колата, грижил се за нея, като редовно я измивал и почиствал, но така и не купил нови гуми.

„Жигули”

Снимка: Sputnik Грузия

Преди дни се появи видеоклип във Фейсбук, който показва как автомобилът е свален на земята. Преди година и половина неговият собственик е починал. Местните хора смятат, че роднините му са решили да продадат колата с почти нулев пробег на някой колекционер.

Вижте още: Грузия от хеликоптер

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)