жорж-ганчев_cr

Жорж Ганчев е в болница с опасност за живота

03 юли 2018

Колоритният политик Жорж Ганчев е бил приет болница с опасност за живота, съобщи NOVA, позовавайки се на свои източници. 78-годишният Ганчев е припаднал на паркинга на площад „Ал. Батенберг“. Сигнал към „Спешна помощ“ е подаден в 15.06 ч. Още на седмата минута в 15.14 ч. линейката е била на място. Жорж Ганчев е бил контактен, но с остър, масивен инфаркт. Откаран е в болница „Света Екатерина“.

Проф. Генчо Начев, директор на болница „Света Екатерина“ съобщи, цитиран от агенция БГНЕС, че в момента на Ганчев се правят изследвания, за да се уточни неговото здравословно състояние и да се предприеме съответното лечение.

През 2016 г. Жорж Ганчев отново се кандидатира за президент на България.

Кой е Жорж Ганчев?

Жорж Ганчев Ганчев (с рождено име Георги Ганчев Петрушев) е български политик, многократно кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок), български и британски фехтовач (състезател и треньор), британски и американски театрален и кинодеец (актьор, режисьор, сценарист, драматург, продуцент), американски и български писател. Ганчев е и бивш сътрудник на Второ главно управление на Държавна сигурност между 1970 и 1990 г. с псевдоним „Жорж“.

След 10 ноември 1989 г. участва в учредяването на СДС. През 1990 г. основава партията Български бизнес блок (Бизнесблок, БББ) и остава неин първи председател до 1996 г. Участва в президентските избори през 1992 г., получава 17% от гласовете, което го нарежда на 3-то място сред кандидатите на първия тур.

Депутат е в 37-ото и 38-ото народно събрание. В парламента е председател на парламентарната група на Бизнесблока (1995 – 2001), оглавявал е парламентарната Комисия за радио, телевизия и съобщения.

С решение 2/1995 г. на Конституционния съд пълномощията му като народен представител са прекратени предсрочно от 13 април с.г. (по време на 37-ото НС) поради двойно гражданство (американско).

снимка: clubz.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)