IMG_0660

Забрана за електрически скутери по тротоарите в Париж

07 юни 2019

Парижките власти съобщиха за забрана за паркиране на електрически скутери на тротоара, което е ново ограничение срещу модерните двуколесни устройства, тъй като пешеходците се оплакват от нарастващите рискове за безопасността.
Скутерите „трябва да бъдат оставени на места за паркиране, предназначени за автомобили и моторизирани двуколесни превозни средства“, заяви на пресконференция кметът на града Ан Идалго.
Тя също така забрани скутери да се движат в паркове и градини с редица мерки, които ще започнат да влизат в сила от следващия месец.
Скутерите също трябва да намалят скоростта до 20 км/ч в столицата, и до 8 км/ч в пешеходни зони, каза Идалго.

Около 20 000 електрически скутера се появиха на улиците на френската столица от миналата година, причинявайки напрежение, което се наблюдава и в редица други градове по света от Мадрид до Лос Анджелис. Феновете приеха скутерите като бърз и евтин начин да се придвижват, тъй като устройствата се отключват с телефонно приложение и могат да бъдат оставени навсякъде, когато приключи пътуването.
Точно това е проблемът, казват критиците, сочещи към скутери, разпръснати по площадите на града или изоставени на камари по тесни тротоари, което гневи хората.
Париж вече е наложил глоби от 135 евро за каране на електрически скутери по тротоара.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)