Куче с намордник

Забраняват разходки на кучета над 5 кг. без повод и намордник

05 юли 2019

Собствениците на кучета от по-големите породи ще трябва сериозно да затегнат мерките за сигурност над своите домашни любимци. Преди часове Народното събрание забрани на първо четене свободното разхождане на кучета над 5 кг без повод и намордник. Измененията бяха заложени в Закона за ветеринарномединската дейнос, като „За“  гласуваха 145 народни представители, а „въздържал“ се едва 5.

Промените идват логично на фона на зачестилите напоследък инциденти.  Забраната няма да се отнася за кучета, които се пускат свободно в обособените и обозначени за това места в урбанизираните територии, по време на лов, подложени на обучение при условията и по реда на наредбите и участващите в състезания.

Куче на разходка

Законодателят предвижда извеждането на кучета над 5 кг без повод и намордник да се наказва с глоба от 300 лв. За извеждането на агресивни кучета без повод и намордник глобата за нарушителите ще бъде в размер на 1000 лв. 500 лв. е глобата за разхождане на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)