dsc_0038

Заведение предлага ястие с подправка от мравки за 2000 долара

31 януари 2015

Най-добрият ресторант в света Noma се премести в японската столица Токио и сега се казва Noma Japan.

Заведение предлага ястие с подправка от мравки за 2000 долараЗаведение предлага ястие с подправка от мравки за 2000 долара

Ресторантът се намира на 37-я етаж в токийския хотел Mandarin Oriental откъдето може да се наслаждавате на уникална панорама, разкриваща се от планината Фуджи. Сред многото ястия от вечерното меню има едно, което няма как да не привлече вниманието ви. Ястието се казва „Вкусът на горите Нагано“ и е подготвено от главния готвач Рене Раджепи. То наистина е уникално – от премиум бейби скариди, които са разположени върху чиния с лед. За любителите на морските дарове то изглежда привлекателно. Онова, което прави уникални скаридите и привлича вниманието, е тяхната подправка. Малки диви червени мравки по-точно 12 на брой, внимателно са разположени върху скаридите. Главният готвач твърди, че силната мравя киселинност дават съвършеният акцент върху сочните скариди.

dsc_0032

Всеки един от нас, ако намери мравка в чинията, със сигурност би направил скандали би върнал яденето. Но в случая този деликатес струва 2000 долара и със сигурност повечето от клиентите ще затворят очи и ще опитат специалитета.

снимки: foodsaketokyo.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)