IMGP5585

Заветното „ДА“ в къщата на Жулиета

04 септември 2014

Къщата на Жулиета във Верона, магнитът за влюбени от цял свят, е разположена на Виа Капело №23.

IMGP5537

Годишно тя привлича над 1,2 млн посетители.  Сградата датира от края на  XIII век и е създадена от фамилията Капело – първообраза на Капулети от прочутата Шекспирова драма.

IMGP5597

Къщата е построена от богатата за времето си фамилия в типичният за годините изчистен и семпъл стил. Исторически това е периодът, в който Венецианската Република е в разцвета си, а Верона е неразривно свързана с нея.

IMGP5578

Типичният за периода архитектурен стил е запазен и до днес при реставрацията й, а духът на времето и любовта витаят във всяко едно нейно помещение.

IMGP5600

В романтичната спалня на Жулиета, отправила прозорци  на изток, към изгрева, се усеща романтиката на времето.

IMGP5593

Тя е грижливо допълнена с нежна рокля, каквато самата героиня на Шекспир навярно е носила и с която е изобразена на множество картини и изиграна в редица пиеси – този модел, този цвят.

IMGP5589

От 2009 година тук – в двора на къщата или в залата с двата стола влюбените двойки могат да кажат заветното „ДА“ и да промълвят „докато смъртта ни раздели“. Не би могло да има по-подходящо място за произнасяне точно на тези думи.

IMGP5586

Тази сравнително нова идея  е продължение на кампанията на град Верона за превръщането й в града на любовта и за затвърждаване на разбирането, че средновековният град е  едно от най-романтичните кътчета на Италия.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)