Завръщането на една легенда

01 юни 2014

Възроденият Български Национален Цирк „София“ вдига завеса за своя премиерен спектакъл в столицата на 1 юни от 18.30 ч. Циркът е построен в Зона Б 5 на бул. „Скобелев“ до MALL OF SOFIA. Минути преди официалната премиера, лентата ще прережат столичният кмет Йорданка Фандъкова и ветеранът Кръстьо Първанов, единствен у нас носител на голямата награда „Златният клоун“ от фестивала в Монте Карло и бивш директор на прочутия в миналото цирк.

DPP_0003

Първото национално турне на представителното пътуващо шапито стартира в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата 2019. Собственикът на цирка Силвестър Лолов и артистичния директор Драгомир Драганов обещават на зрителите бляскава атмосфера и завладяващи емоции под купола.

DPP_0005

В международната програма на цирка дебютират най-младите български надежди на обичаното изкуство. Участват артисти от Германия, Австрия и Русия. След дълго отсъствие на манежа се завръща известният клоун Фери Янакиев, чийто баща е дългогодишния артистичен партньор на легендарния Тошко Козаров. Основен акцент в шоуто обаче имат номерата с дресирани животни. В Цирк „София“ те са 25 вида! Сред тях зебри, двугърби и едногърби камили, тибетски якове и африканско ватуси, огромни алигатори, арабски коне, лами, понита и много много други.

DPP_0015

Невижданото досега изобилие със сигурност ще провокира любопитството на най-малките зрители за които организаторите има наистина уникално предложение. В чест на официалното откриване на цирка, по време на целия софийски гастрол билетите за едно дете до 7 години придружено от един възрастен ще струват общо 10 лева. Представленията ще бъдат в сряда, четвъртък и петък от 18.30 часа а в събота и неделя от 16.00 и от 18.30 часа.

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)