IMG_4322-1000x1325

Задушени картофи с гъби

15 април 2019

Необходими продукти:
500 грама печурки
500 грама дребни картофи
4 скилидки чесън
3 супени лъжици краве масло
1/2 чаена чаша бяло вино
1/2 връзка магданоз
черен пипер
сол

Вижте още: Печурки със сос от кисело мляко

Начин на приготвяне:
Измийте и изчистете гъбите и ги сложете заедно с маслото в дълбок тиган. Добавете към тях нарязаните на четири картофи и чесъна. Захлупете тигана с капак и оставете така за около 3-5 минути, след което отхлупете и бъркайте енергично. Прибавете бялото вино и отново захлупете тигана и оставете да къкри на бавен огън в рамките на 15-20 минути, като от време на време бъркате. Снемете от котлона и запечете леко във фурна. после овкусете със сол и черен пипер и гарнирайте с нарязан на ситно магданоз и черен пипер.

Снимка: Theseamanmom.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)