PeriPeriChickenLivers5-1

Задушени пилешки дробчета със сметана и лук по румънски

26 юни 2018

Необходими продукти:
пилешки дробчета – 500 г
лук – 2 глави
брашно – 4 с.л.
олио – 150 мл
сол – 2 щипки
сметана – 150 мл течна
магданоз – 6 стръка
черен пипер – 1/4 ч.л. млян

Вижте още: Английска супа с шери по старинна рецепта

Начин на приготвяне:
Пилешките дробчета се почистват и измиват. Лукът се реже на ситно. Запържва се в загрято олио до златисто на среден огън при непрекъснато бъркане. Добавят се дробчетата, разбърква се, похлупва се с капак и се оставя да се задушава на минимална мощност за 10 минути. Прибавя се сметаната, солта и черният пипер и ястието се задушава още 10 минути. Добавя се брашното, разбърква се добре и се задушава още 5-6 минути. Сервира се, поръсено с нарязан на ситно магданоз.

снимка: ruchikrandhap.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)