chicken-banana-curry-576158-880x660

Задушено пиле с банани по индонезийски

21 април 2020

Необходими продукти:
пиле – 1 бр.
червен пипер – 1 ч.л. лют
брашно – 1 с.л.
зехтин – 6 с.л.
лук – 3 глави
банани – 3 бр.
къри – 1 с.л.
бяло вино – 1 ч.ч.
бульон – 1 ч.ч. пилешки
лимонов сок – 2 с.л.
сол – на вкус
лют червен пипер – на вкус

Начин на приготвяне:
Пилето се измива, нарязва се на ситни парчета и се поръсва с лют червен пипер. Овалва се в брашно и се пържи в загрята мазнина до златиста коричка. Лукът се реже на четвъртинки. Бананите се режат на кръгчета. Лукът и бананите се смесват и се слагат в мазнината от пърженето на пилето. Задушават се под капак, като се добави кърито. Добавя се пилето, виното и всичко се разбърква. Добавя се горещ бульон и всичко се задушава 45 минути на слаб огън. Накрая се добавя лимоновият сок и солта.

текст: Нина Норд
снимка: eatsmarter.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)