stoofpotwintergroenten

Задушено по фламандски

14 януари 2015

Необходими продукти:
250 гр. говеждо
250 гр. агнешко
1 свински джолан
1 свинско ухо
1 свинска опашка
3 моркова
1 стрък целина
1 стрък праз
2 глави лук
2 глави ряпа
20 бр. брюкселско зеле
1/2 зелка
8 картофа
черен пипер
сол
1 връзка магданоз
4 дафинови листа
масло

Начин на приготвяне:
Нарязват се средно ситно целината, празът, лукът, морковите и ряпата. Зелето се нарязва на тънки резени, а картофите на големи парчета.Лукът се запържва в малко масло в дълбока тенджера. Добавя се месото и се долива вода, така че да го покрие. Овкусява се със сол и чер пипер, добавят се магданозът и дафиновите листа и се слага да заври. Оставя се да ври около 30 мин., като се отпенва ако е необходимо. Добавят се и останалите зеленчуци без картофите и се оставя да ври на бавен огън около 90 мин. След това се добавят картофите и се оставя още 45 мин. Ако е необходимо се овкусява допълнително.

снимка: koken.vtm.be

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)