Заедно за природата

„Заедно за природата“ събра 30 000 опаковки от бира

24 декември 2017

Близо 30 000 бирени опаковки събра кампанията „Заедно за природата” през 2017 година. Инициативата е част от политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност с цел да насочи вниманието към разделното събиране и рециклиране на бирени опаковки. Кампанията обхвана три града – Благоевград, Шумен и София, като в нея взеха участие над 4000 граждани и гости на градовете. „Заедно за природата“ се ползва с подкрепата на местните власти в Шумен и Благоевград и предстои да разширява своя обхват през 2018 г.

На събитията във всеки от трите града гражданите бяха поканени да донесат максимално количество празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране (без значение от конкретната марка или цвят на опаковката) и срещу тях да получат еднократно комплимент от компанията под формата на продукти от техните марки, както и еко чанта за пазаруване.

Заедно за природата

Карлсберг България постоянно развива и модернизира производствените си процеси за оптимизиране на използването на природни ресурси. За една година компанията събира и рециклира близо 4 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на тези свои усилия успява да спаси от изсичане над 16 хиляди дървета, спестява над 13 млн. кВтч електроенергия, над 40 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела петрол.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)