0_ad05d_856ac893_XXL

Заек в гювече

01 ноември 2015

Необходими продукти:
150 гр. заешко месо без кост
1 гл. лук
1 морков
20 гр. корен от целина
1 картоф
100 гр. млени домати
1 ск. чесън
50 гр. сланина
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
На дъното на глинено гювече сложете месото нарязано на парчета и го овкусете със солта и пипера. Върху месото подредете нарязаните на колела лук и морков, половината домати, настърганата целина, нарязания на кубчета картоф и нарязаната на ситно сланина. Отгоре залейте с останалите домати и отново подправете със сол и пипер. Налейте вода, така че 2/3 от гювечето да е запълнено. Печете около 40 мин. в предварително загрята на 200°С фурна.

снимка: maxoness.blogspot.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)