Заек със спагети

Заек със спагети по малтийски

30 август 2015

Малта, нашата уикенд дестинация за пътешествия, е разположена точно „под” остров Сицилия. Този малък остров в Средиземно море е неизменна част от древната история на Европа, при това странна, мистична, рицарска!
Малтийците са хора, обичащи празненствата и забавленията. Абсолютно всяко село или градче на острова има свой празник – „феста”, посветен на светеца патрон. Фестата е най-важното събитие в календара на всяко населено място, а в приготовленията за нея участват всички. Всеки празник на Малта минава и с пищни гощавки с характерни за острова ястия. А най-характерното е специална рецепта за приготвянето на заек, чиято рецепта се нарича „фенката“. Дали пък и ние не можем да си го приготвим?

Продукти:

1 заек
бяло вино и дафинов лист за марината
спагети
каперси
зехтин, чер пипер, босилек, магданоз, сол
чери домати

Приготвяне:

Заекът се маринова с виното и дафиновия лист и престоява една нощ с тези вкусове. Най-добре е да се нареже преди мариноването на парчета, за да може всусовете да се миксират. На следващия ден, заешкото месо се пече под фолио около 50 минути, като му се добавя единствено зехтин. Нашата препоръка е максимално да го обезкостите преди печене. Отделно се приготвят спагетите, като се варят според указанието на опаковката и се овкусяват след отцеждането им с каперси, чер пипер и босилек.  Те са най-добрата гарнитура за опеченото заешко месо. Най-важното в тази рецепта са двете подправки – дафинов лист и каперси. Без тях – няма да е същото! Накрая разбъркайте добре заекът с овкусените спагети и прибавете нарязан магданоз и чери домати.

Нека да се насладим на Средиземноморските островни вкусове! Малтааа!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)