
Необходимите продукти за заек със сушени сини сливи:
750 грама месо от заек
15 малки глави лук
300 грама сушени сини сливи
½ чаена чаша олио
1 чаена чаша вино
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица брашно
8 скилидки чесън
Необходимо време за приготвяне:
15 минути подготовка
60 минути готвене
Начин на приготвяне в три стъпки:
1.
Първата стъпка от рецептата за заек със сушени сини сливи е подготовката на заека. Нарежете заека на парчета и го накиснете за няколко часа във вода. Подгответе и останалите продукти – лука и чесъна обелете, а сините сливи накиснете във вода.
В тенджера или дълбок тиган загрейте олиото, след което в него запечатайте, като запържите от всички страни за кратко подсушените парчета месо, след което ги извадете от мазнината.
2.
Едната глава лук нарежете на ситно и заедно с брашното и червения пипер забържете в същата мазнина, в която сте запържили заешкото месо, след което добавете виното и ½ чаена чаша вино.
След като сместа заври добавете месото, обелените глави лук и скилидките чесън, посолете с около една чаена лъжица сол, слагате капака на тенджерата и оставете да ври на слаб огън за около 45 минути.
3.
10 минути преди да свалите ястието от котлона, когато заекът е почти сварен добавяте и сините сливи и оставяте да поври на слаб огън.
източник: supichka.com
Още по темата
-
Телешко задушено с трюфел и клонка чери
In TASTEТелешкото месо е много подходящо за приготвяне в тенджера под налягане. Когато към него се ...
-
Талятеля с прошуто
In TASTEПастата има много „геометрични“ разновидности, но талятелите в последно време все повече се харесват на ...
-
Рибен хляб по бразилски
In TASTEНеобходими продукти: 800 г филе от бяла риба 120 г галета 100 г масло 1 ...
-
Зулул с фъстъци и джинджифил по тайландски
In TASTEДнес ви представяме една свежа рецепта с екзотичен тайландски привкус. Тя е вегетарианска и определено ...
Остави своя коментар през Facebook