zaek_sas_susheni_sini_slivi_2

Заек със сушени сини сливи

21 март 2015

Необходимите продукти за заек със сушени сини сливи:

750 грама месо от заек
15 малки глави лук
300 грама сушени сини сливи
½ чаена чаша олио
1 чаена чаша вино
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица брашно
8 скилидки чесън

Необходимо време за приготвяне:
15 минути подготовка
60 минути готвене

Начин на приготвяне в три стъпки:

1.
Първата стъпка от рецептата за заек със сушени сини сливи е подготовката на заека. Нарежете заека на парчета и го накиснете за няколко часа във вода. Подгответе и останалите продукти – лука и чесъна обелете, а сините сливи накиснете във вода.
В тенджера или дълбок тиган загрейте олиото, след което в него запечатайте, като запържите от всички страни за кратко подсушените парчета месо, след което ги извадете от мазнината.

2.
Едната глава лук нарежете на ситно и заедно с брашното и червения пипер забържете в същата мазнина, в която сте запържили заешкото месо, след което добавете виното и ½ чаена чаша вино.
След като сместа заври добавете месото, обелените глави лук и скилидките чесън, посолете с около една чаена лъжица сол, слагате капака на тенджерата и оставете да ври на слаб огън за около 45 минути.

3.
10 минути преди да свалите ястието от котлона, когато заекът е почти сварен добавяте и сините сливи и оставяте да поври на слаб огън.

източник: supichka.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)