Заклеващия

„Заклеващия” дебютира като номер 1 в списъка на бестселърите на Ню Йорк Таймс

24 ноември 2017

„Заклеващия” дебютира като номер 1 в списъка на бестселърите на Ню Йорк Таймс, съобщиха от Tor.com – сайта на издателството, което публикува книгите на Брандън Сандерсън.

От понеделник, 20 ноември,  на книжния пазар може да се намери третия том от фентъзи поредицата „Летописите на Светлината на Бурята” от американския писател Брандън Сандерсън – „Заклеващия”. Всеки поръчал я предварително я получава с автограф от автора. За целта от издателство Студио Арт Лайн са изпратили листове до писателя за подпис и после са ги комплектовали в книгите.

Романът е епичен, като всеки том е с размер над 1000 страници. Но за всички любители на жанра фентъзи приключението си заслужава. Брандън Сандерсън пише увлекателно, излиза от клишетата, кара читателя да разгръща страница след страница, търсейки отговори. Разбира се, когато книгата приключи, искаш още и още. За радост Сандерсън е дисциплиниран при писането и прави всичко възможно книгите му да бъдат публикувани на време. Всеки път включва страници с благодарности на огромния екип от хора, които стоят зад издаването на всеки том. В тази връзка е важно да отбележи, че книгите са илюстрирани с прекрасни рисунки. Но не се заблуждавайте – това не са детски книги.

Заклеващия

Корицата на българското издание на „Заклеващия”

Българските издателите положиха огромен труд, за да излезе третия том от поредицата „Летописите на Светлината на Бурята” почти едновременно със световната премиера. Корицата е оригинална, на българския художник Христо Чуков. Преводът е на Йоана Гацова и Вихра Манова. Редакцията на Мартина Попова.

В момента на излизането на книгата Брандън Сандерсън водеше класацията на Amazon като най-популярен автор. В момента е втори, но е нормално да е задминат от авторката на „Хари Потър” Джоан Роулинг.

Брандън Сандерсън

На 29 март 2017 г. в София Брандън Сандерсън изнесе лекция за писането
Снимка: Силвия Аризанова

Текст: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)