„Закони на любовта”

„Закони на любовта”: 5 причини да прочете тази книга

09 ноември 2018

След прочитането на книгата „Лечението: да оздравееш и да останеш здрав” на немския психолог Берт Хелингер, любопитството ми се засили и прочетох още една негова книга. Това е „Закони на любовта” и може би трябва да се започне първо с нея, тъй като тя звучи по-разбираемо и се докосва до проблемите на хората в различни области. Многобройните примери и разкази поставят отговорите по близо до читателя. Този цитат много точно описва състоянието след прочитането на книгата: „Като се огледам какво се случва тук, хем го разбирам, хем не го разбирам.”

Корицата на книгата  (Жануа ’98, 2011)

Корицата на книгата (Жануа ’98, 2011)

Ето ви 5 причини да прочетете тази книга:

1. Написана е увлекателно, макар и нетрадиционно. Повече прилича на документален запис от разговори в групи с немския психолог. Макар и не винаги да става ясно за какво говори авторът, книгата се чете с интерес. Причината е, че ти се иска да разбереш точно какво има предвид по някои въпроси и да съпоставиш още истории с твоя живот, които при необходимост може да са ти от помощ.

2. Възможно е книгата да ви помогне да подобрите живота си – както отношенията с близките, така и за подобряване на здравословното състояние. Обръща се внимание на уважението и почитта към останалите членове на семейството и особено родителите, уважението на личното им пространство и смирението към случващото се през живота. Като под смирение става въпрос за приемане, а не за примиряване.

3. Книгата може да бъде в помощ и при личните взаимоотношения. Съдържа и съвети по въпроси, свързани с отношенията родители – деца.

4. „Закони на любовта” е чудесно четиво за любителите на психологията, философията и по-нестандартните теории. В нея има ценни размисли и вие също може да помислите за нещата от живота. Книгата е предимно теоретична и по-малко е с практическа насоченост.

5. С четенето на книгата и представените семейни констелации (признавам тази дума я научих от книгите на Берт Хелингер – става дума за нещо като подреждане на семейството) може да извикате в паметта си хора, които сте забравили или пренебрегвали по някаква причина. Може да им окажете уважение и да се освободите от нещо отминало, като същевременно продължите напред.

Признавам, че понякога Берт Хелингер не звучи много ясно, но ми се струва, че книгата може да бъде полезна и да донесе повече добро в живота на читателите си.

Вижте още: „Лечението”: 5 причини да прочетете тази книга

автор: Силвия Аризанова
снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)