Закриха Европейската седмица на мобилността

17 октомври 2017

С официална церемония по награждаване на най-активните участници в инициативата Европейската седмица на мобилността  бе официално закрита. Събитието се проведе в залите към Триъгълната кула на Сердика, която е част от Музея за история на София.

TON_5082
По време на тържеството бяха обявени наградените победители във фотоконкурса с мотото на инициативата Заедно стигаме по-далеч“, организиран от „Столичен автотранспорт“ ЕАД.

TON_5102

В награждаването участваха заместник кметът  Евгени Крусев и председателят на Постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет Екатерина Йорданова. 

TON_5083

Тази година темата беше „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“, а мотото на кампанията бе „Заедно стигаме по – далеч“. В рамките на инициативата Столична община, публичните транспортни дружества, десетки неправителствени организации и много граждани заедно подкрепиха модели, насочени към намаляване на замърсяването на градската среда от автомобилния трафик чрез използването на обществения транспорт, придвижването пеша, колоезденето и споделеното шофиране. 

TON_5091

В тези дни много столичани се обединиха около общата кауза: да превърнем столицата ни в по-добро място за живеене, в град с бъдеще. Според участниците в работната група по осъществяването на седмицата, събитията значително допринесоха за повишаването на обществената осведоменост за ползите от алтернативните видове транспорт за устойчиво развитие на София.

репортер : Ася Георгиева
оператор : Иван Цвятков
фотограф : Антон Хариев
постпродукция : Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)