18635725

Зала „Универсиада“ се продава от частен съдебен изпълнител

12 юни 2018

Частен съдебен изпълнител продава зала „Универсиада“ в София. Началната продажна цена, от която ще започне наддаването, е 15,6 млн. лева, пише БГНЕС. Офертите се събират до 12 юли. Това става ясно от обявление, което е публикувано в регистъра на публичните продажби. Имотът е със застроена площ 4130 кв.м и включва три зали, десет кабинета, радиокабина, осветителна кабина, три коментаторски кабини и четири съблекални.

Зала „Универсиада“ беше приватизирана през 2008 г. от правителството на НДСВ. Тогава тя стана собственост на „Велдер Билд“ ЕАД за 9,5 млн. лева, което има задължения към Корпоративна търговска банка (КТБ) за 8,5 млн. лева. Това се вижда от доклада за некоректните длъжници, публикуван в сайта на банката. Фирмите „Велдер-БГ“, „Велдер Пропъртис“ и „Велдер Билд“ са имали общо 39,5 млн. лева непогасени задължения към КТБ пък показа докладът на „Аликс Партнърс“. Одиторското дружество включи трите дружества в списък „канали за финансиране“, или иначе казано „бушони“. През 2017 г. фирмата „Велдер Билд“ е била част от бизнес групата „Велдер“, която тогава се управляваше от Иван Джиджев. Той беше част от управлението на футболния клуб „Ботев“ (Пловдив), докато собственик на клуба беше банкерът Цветан Василев.

Внесеният капитал на „Универсиада“ ЕАД е 7,34 млн. лева, показва справка в Търговския регистър. Представител на дружеството и управител на залата е треньорът на баскетболния „Левски Лукойл“ Константин Папазов. Там неговият отбор, който стана шампион в първенството, играе домакинските си мачове.

Треньорът не се притеснява от бъдещата продажба, защото залата е собственост на КТБ. Папазов е уверен, че с новия собственик ще успеят да се договорят, за да продължат да използват залата.

снимка: panoramio.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)