IMG_2954

Замъкът в Равадиново – 4-ят най-красив в Европа

12 август 2016

Организацията European Best Destinations („Най-добрите европейски дестинации“) ще награди Замъка „Влюбен във вятъра“ (Замъкът в Равадиново), съобщиха от Министерството на туризма.

IMG_2418

Българската атракция е класирана на четвърто място измежду най-красивите замъци в Европа. „Влюбен във вятъра“ изпреварва конкуренти като замъка „Уиндзор“ в Англия (11-о място), „Шато Шамбор“ във Франция (8-мо място), замъка „Лихтенщайн“ в Австрия (16-о място) и др., като освен това е единственият новопостроен замък в Европа.

IMG_2711

На сайта на European Best Destinations описват замъка като „приказка близо до морето“. Мястото е построено от Георги Тумпалов, който решава да сбъдне своя детска мечта – да построи място, което съществува само в приказките. Не след дълго замъкът става желана туристическа дестинация за туристи от целия свят. През 2013 Walt Disney използва мястото като естествен декор за своя филм „Спящата красавица“. През 2016 замъкът печели първа награда в международното състезание A’ Design Awards 2016 в категория „Гостоприемство, Почивка, Пътуване и Туристически дизайн“.

IMG_2459 IMG_2497

Името му идва от мястото на което е построен и уникалния природен феномен, който се наблюдава там – винаги, когато в Равадиново грее слънце, духа и вятър.

IMG_2486

На първо място в класацията за най-красиви замъци в Европа е дворецът „Пена“ в Португалия, следван от „Алказар“ в Испания, а топ 3 се допълва от „Нойшванщайн“ в Германия.

Специално за награждаването, което ще се проведе на 13 август, в страната ни пристига Максимилиан Лежьон, изпълнителен директор на European Best Destinations.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)