shutterstock-104052002_1

Запечена празнична супа по френски

31 март 2015

И тъй като точно днес символът на Париж – Айфеловата кула празнува – решихме да си предложим и една празнична френска рецепта.

Необходими продукти:
4 гл. лук
50 гр. масло
1.5 l говежди бульон
250 ml бяло вино
50 гр. синьо сирене
120 гр. сирене Камембер
50 ml коняк
1/2 франзела
1 щ. лют червен пипер
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва се в маслото до достигане на карамелен цвят, като се бърка постоянно. Добавят се виното и бульона. Оставя се да заври и се оставя да ври 10 мин. Междувременно сирената се натрошават и се разбъркват заедно с коняка, като се овкусяват с черен пипер на вкус. Кремът от сирената се добавя към врящия бульон и се оставя да ври още 2 мин., като се бърка постоянно. Бульонът се овкусява с пипера и се сипва в термоустойчиви купички. Франзелата се нарязва на тънки филии, които се препичат във фурната. Филиите се разпределят в чашите със супа. Върху тях се разпределя настърганото сирене. Слагат се във фурна за да се запече сиренето, след което супата се сервира.

снимка: coupdepouce.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)