
И тъй като точно днес символът на Париж – Айфеловата кула празнува – решихме да си предложим и една празнична френска рецепта.
Необходими продукти:
4 гл. лук
50 гр. масло
1.5 l говежди бульон
250 ml бяло вино
50 гр. синьо сирене
120 гр. сирене Камембер
50 ml коняк
1/2 франзела
1 щ. лют червен пипер
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва се в маслото до достигане на карамелен цвят, като се бърка постоянно. Добавят се виното и бульона. Оставя се да заври и се оставя да ври 10 мин. Междувременно сирената се натрошават и се разбъркват заедно с коняка, като се овкусяват с черен пипер на вкус. Кремът от сирената се добавя към врящия бульон и се оставя да ври още 2 мин., като се бърка постоянно. Бульонът се овкусява с пипера и се сипва в термоустойчиви купички. Франзелата се нарязва на тънки филии, които се препичат във фурната. Филиите се разпределят в чашите със супа. Върху тях се разпределя настърганото сирене. Слагат се във фурна за да се запече сиренето, след което супата се сервира.
снимка: coupdepouce.com
Още по темата
-
Топ 10 на най-романтичните ястия
In TASTEЛюбовта и виното винаги са били свързани под някаква форма, а днес имат и своя ...
-
Свежа ягодова супа с козе сирене
In TASTEЯгодите са един от най-изисканите и предпочитани плодове днес. Всеизвестни са подмладяващите и антиоксидантните им ...
-
Диета според зодията
In TASTEВижте кои храни да избягвате, коя диета да изберете и колко често да хапвате, за ...
-
Коктейл „Бронкс“
In TASTEСъздаването на този коктейл се приписва на Джони Солон, който бил барман в хотела Waldorf-Astoria ...
Остави своя коментар през Facebook