3757953

Запечен карфиол с пармезан, чесън и каперси

24 януари 2019

Необходими продукти:
карфиол – 1 глава
пармезан – 5 с.л.
каперси – 2 с.л.
чесън – 1/2 скилидка
лимон – 1 бр
сол
черен пипер
яйца – 2

Вижте още: Свински пържоли с чесън и пармезан

Начин на приготвяне:
Разделете карфиола на розички и ги бланширайте във вряща вода за 1-2 минути, след което ги извадете и отцедете. Отделно смесете част от пармезана, настъргания чесън и настърганата кора на лимона. Натопете розичките в предварително разбитите яйца, после в сместа и ги наредете в застлана с хартия за печене тава. Залейте ги с остатъка от сместа. Запечете до готовност. Преди поднасяне поръсете с останалата част от пармезана и полейте със сока от лимона.

Снимка: Eatingwell.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)