201503-xl-baked-spring-vegetable-omelet-with-goat-cheese-and-mint-880x608

Запечен омлет по градинарски

16 ноември 2019

Необходими продукти:
7 яйца
200 мл сметана за готвене
3-4 с.л брашно
1 бакпулвер
100 гр. кашкавал
1 тиквичка
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 шепа сварен грах
1/2 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
3-4 с. л. олио
2 гл. лук

Вижте още: Омлет от пачи крак от долината Вахау

Начин на приготвяне:
Задушете лука в малко мазнина. Добавете пресования чесън и нарязания магданоз. Разбъркайте и свалете от огъня. Изсипете го в чиния. В същия тиган задушете зелените чушки и тиквичката, нарязани на кубчета за около 10-15 минути. Изсипете и тях в друга чиния. Задушете граха и червените чушки в малко мазнина. Разбийте яйцата със сметаната, настърганият кашкавал, бакпулвера, добавете сол и черен пипер на вкус. Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте. Разделете сместа на три части и във всяка сипете (в една – лука, в друга – тиквичките със зелените чушки и в трета – червените чушки и граха). В намаслена и набрашнена тава сипете първо сместа с лука, после червените чушки с граха и най-отгоре тиквичките със зелените чушки. Печете на 180 градуса за около 40 минути. Консумирайте топло или студено, като преди поднасяне поръсете с магданоз.

текст: Добринка Петкова
снимка: foodandwine.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)