Започва ремонта на НДК за Председателството на ЕС през 2018

29 ноември 2016

Нова техника, реновирани зали и модерен мениджмънт посрещат Председателството на България на Съвета на Европа през 2018 г. Ударен ремонт стартира още в първите дни на новата година в НДК. Това ще е най – мащабното преустройство на Двореца от построяването му преди 35 г.

В рамките на първите девет месеца на 2017 г. основната сграда на НДК ще бъде модернизирана и адаптирана, така че да отговаря на всички изисквания за провеждане на срещите от българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. България поема щафетата от Естония, при това с 6 месеца по – рано от предвиденото заради оттеглянето на Великобритания от ЕС.

Преустройството на най – големия конгресен център в югоизточна Европа ще бъде извършено от ,,Галчев инженеринг“‘ ЕООД, които спечелиха предварително проведен конкурс и ще струва около 35 млн.лева. Проектът въвежда и нова система за енергийна ефективност. , която ще намали значително консумацията на ток и топлоенергия. Освн това е заложено да се дигитализират системите за управление и комуникация, така че от аналагова до момента сграда, Дворецът се превръща в смарт конгресен и културен център.

NDK 1

Ремонтът наистина е голямо предизвикателство, и то не само заради Председателството, което ще доведе у нас над 20 000 висши европейски чиновници, държавни глави и министри, но и заради авторитета на държавата. Изпълнителите са задължени в срок да изпълнят поетите ангажименти и да ги направят на високо световно ниво. Тази отговорност задължава, респектира и предполага огромна отговорност.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)