Започва Summer Night Концерт в двореца Шьонбрун

Започва Summer Night Концерт в двореца Шьонбрун

14 май 2015

Виена днес, в края на май, е притегателна точка за Европа и света. В австрийската столица ще се състоят две огромни събития – LIFE BALL2015 на 16 май и Евровизия 2015 от 17 до 23 май.

Започва Summer Night Концерт в двореца Шьонбрун

Тези две впечатляващи мероприяттия, свързани с респектираща организация, са съпътствани от стотици други по-големи и по-малки прояви – спектакли, шествия, маратони и концерти. Сред броени минути започва едно от най-красивите събития от календара – Симфоничен Летен нощен Концерт на открито в приказните градини на двореца Шьонбрун.

1 (1)

Виенската филхармония изпълнява своя традиционен годишен Summer Night Concert  в Шьонбрун, на открито, под звездното майско небе, но тази година се предполага, че  той ще надмине и най-смелите очаквания.

3

Входът е свободен и се очаква в уникалната атмосфера на градините на двореца Шьонбрун  да се съберат около 50 000 души, за да се насладят на символа на Виена – класическата музика и концерти.

mehta10_marco_Brescia_la_scala_v02

Под диригентската палка на вездесъщия Зубин Мета  и с Рудолф Бухбиндер като солист, тази вечер се очаква концерта да освети пространството във Виенската гора, където се намира двореца, да очарова меломаните и да завърши в полунощ. А може би такива прояви нямат край? Те остават завинаги в сърцата…

5

Виенската филхармония желае да предостави на всички виенчани, както и посетителите на града /а той буквално се пука по шевовете от гости/, една вълшебна музикална нощ във  впечатляващата обстановка на двореца Шьонбрун, включен в  списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

wien-27ej1

Тази година в концертната програма ще бъде включени Richard Strauss, Carl Nielsen – Увертюра към операта“ Маскарад“, Edvard Grieg – Концерт за пиано в A минор, Christian Sinding, Jean Sibelius и други.

 снимки: Richard Schuster 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)