unnamed (11)

Започва VIVACOM Регионален грант 2016

11 ноември 2016

Ива Дойчинова, Захари Карабашлиев, Иван Кънчев, Любен Панов и Веселка Вуткова ще оценяват кандидат-проектите

Стартира второто издание на VIVACOM Регионален грант. В рамките на програмата телекомуникационната компания предоставя безвъзмездна помощ/грантове на граждански организации, читалища и училища от цялата страна, за проекти на местно ниво. Програмата се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

unnamed (10)

Общата стойност на VIVACOM Регионален грант е 60 000 лева. Финансирането за всеки проект може да бъде до 5 000 лева, като няма ограничения нито на броя проекти, които една организация подава, нито на това дали е била сред печелившите в предходна година. Програмата ще подкрепи инициативи със средна продължителност до 1 година, като няма ограничение за сферите, в които ще се реализират проектите. И в това издание, както в предходното, професионалисти и обществено значими личности от различни сфери ще бъдат част от журито, което ще оценява независимо проектите. Тази година това са Ива Дойчинова – журналист; Захари Карабашлиев – белетрист и драматург; Иван Кънчев – един от създателите на сдружение „Българска история“; Любен Панов – директор на Български център за нестопанско право, които разработиха методологията за реализиране на Гранта;Веселка Вуткова – Директор Корпоративни комуникации във VIVACOM.

 „Целта на Регионалния грант  е да дадем шанс за реализиране на добри идеи в повече български градове и села, независимо от размера и броя им жители. Важното е само проектите да сближават хората и да развиват региона“ – сподели Веселка Вуткова, директор Корпоративни комуникации във VIVACOM и член на журито.
Кампанията за набиране на предложения ще продължи до края на декември 2016 г.Печелившите от Програмата идеи ще бъдат обявени през март 2017 г.
Програмата няма ограничение за сферите, в които ще се развиват идеите. При преценката на инициативите ще се взимат под внимание следните ключови:

  • Общодостъпна полза от реализирането на инициативата или  решаването на проблем за конкретна общност от хора;
  • Въвличане на местната общност;
  • Новаторство

unnamed (12)

За финансиране могат да кандидатстват читалища, училища и юридически лица с нестопанска цел в обществена полза, регистрирани в Централния регистър към Министерството на правосъдието.Могат да участват и организации, които са получили финансиране по Програмата в предходната година, но само с идея, която е различна от вече подкрепената.

Преценката за това кои проекти ще бъдат финансирани ще се извърши на две нива.Крайното решение за финансиране ще се вземе от Жури, което преглежда класирането на 50-те избрани от експертите кандидатури и взема финално решение кои проекти да получат подкрепа от Програма Регионален грант на VIVACOM.

 Общите условия и правилата на Регионален грант 2016 можете да намерите на интернет страницата на VIVACOMFund: www.vivacomfund.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)