Снимка: БТА

Започна фестивалът на оперното и балетно изкуство „Крепост на Вековете – Баба Вида“

05 август 2017

Премиера на операта „Мантията“ даде старт на фестивала на оперното и балетно изкуство „Крепост на вековете – Баба Вида“. Събитието събра малки и големи на 4 август вечерта от 21 часа на шлеп в река Дунав. Такъв плавателен съд представлява истинското място на действие на любовната история, както е била замислена от Джакомо Пучини.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Първото издание на летния фест във Видин, организиран от Софийската опера и балет, Община Видин и Министерството на културата, ще продължи до 13 август. В красивия крайдунавски град вече са изградени 3 сцени – освен на шлеп във водите на реката, спектаклите ще се позиционират в единствения у нас изцяло запазен средновековен замък „Баба Вида“ и пред Стамбол капия – една от портите на крепостната система „Калето“.

Балетът ще се изявява на площада в централната градска част, където ще бъдат изпълнени „Лебедово езеро“ (11,12 август) и „Зорба гъркът“ (13 август ). През първите дни на събитието около и вътре в крепостта „Баба Вида“ ще има изненада и за най-малките – представлението „Шегобишко на острова на чудесата“ с музика на композитора Георги Костов.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)