Гърция-граница

Засилен контрол по българо-гръцката граница

20 юли 2018

Засилен е контролът на българско-гръцката граница и е въведена забрана за внос на свинско месо. Мерките са предприети, за да не се допусне пренасянето на „африканска чума“ по свинете, съобщава БНР.

На ГКПП „Капитан Петко Войвода“ се проверяват щателно автомобилите и техните пътници за наличие на продукти от свинско месо.

Ако граничните власти открият такива пратки, те първо се конфискуват, след което превозното средство се дезинфекцира, а задържаните продукти се унищожават чрез изгаряне, обясняват от БАБХ.

До този момент няма регистрирани нарушения.

На пункта се раздават листовки, в които се разяснява какво представлява болестта, и се дават съвет. Съветват се пътниците в никакъв случай да не пренасят продукти от свинско месо.

Засилен е контролът и на българско-румънската граница заради огнища на чума по свинете, която е регистрирана в Румъния.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)