F313ADFA-C782-40F1-98F2-D471E83B7EB0_mw1024_n_s

Застрашен ли е Оланд от „напълняване“?

06 юни 2014

Французите са притеснени за линията на президента си Оланд, след като снощи му се наложи да вечеря два пъти. Културата на френската кухня диктува лека храна вечер, дори да се избягва вечерята, а в случая… При това личен пример за нездравословен и „антифренски“ начин на хранене дава не кой да е, а президента! Със сигурност, обаче, най-притеснен от всички вчера е бил самият Франсоа Оланд и неговия протокол.

Неразбирателството между президентите на Америка и Русия изправи на „нокти“ дипломацията на френския президент. От една страна честванията на 70-та годишнина от десанта в Нормандия, за които са поканени най-малко 18 държавни глави, е изключително събитие за световната история, което Франция по традиция отбелязва. А от друга – факт е напрежението в отношенията между Обама и Путин, след като проевропейските протести свалиха от власт промосковския президент на Украйна и анекса на Крим от Русия.

Дали решението да вечеря два пъти – първо с Барак Обама и след два часа с Владимир Путин е особено дипломатично? Едва ли! Но със сигурност е била единствената възможност, при това доста хранителна. И екстравагантна…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)