1

Застъпници на плажовете ще почистят най-дългата ивица по южното Черноморие

01 юни 2020

През първия уикенд на юни е планирано мащабно почистване на шесткилометровия плаж “Ивицата”, част от защитената местност Поморийско езеро. То е отделено от морето с естествена пясъчна коса, която създава уникална крайбрежна лагуна, единствената по рода си в България. Над езерото минава Виа Понтика – една от големите въздушни магистрали на мигриращи птици от цяла Европа. 269 различни вида птици са наблюдавани в района.

Инициативата се организира от проекта “Плажоводител”, чиято цел е да създаде подробен български плажеводител включващ 1200 места на българското Черноморие. Освен детайлната туристическа плажна карта, чиято цел е да покаже на родните туристи места, за които не са и подозирали, организаторите в лицето на Мартин Дерменджиев, си поставят за цел да почистят колкото се може повече плажове в България.

До момента, чрез самоинциативност, за изключително кратко време от април до сега бяха почистени различни места, основно в областа около Поморие – югоизточният бряг на Поморийското езеро, любимото място на поморийци, Яворовите скали и плажът около къмпинг “Даяна”.

Въпреки, че в инциативите до момента се включиха Сдружение „Граждани за Поморие“, Сдружение Зелени Балкани и Община Поморие, както и много граждани – любители на чистата природа, почистването на шест киломтровия плаж – “Ивицата” има нужда от по-масова подкрепа. За целта организаторите и групата за гражданско съмишленичеството “АЗЗА” призовават, посредством медиите, всички граждани да се включат в благородната кауза.

Желаещите могат да се присъединят към доброволческата група на 6-и (събота) и 7-и (неделя) юни от 10:00 часа, като се явят на сборният пункт – краят на ул. „Професор Парашкев Стоянов“, Поморие. Организаторите са подсигурили чували, ръкавици и транспорт за извозване на боклука. Вие си вземете доброто настроение!

За повече информация:Мартин Дерменджиев

Моб:+359899003999 Е-майл:martindermendzhievv@gmail.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)