цвете

Защо да подарите цвете за 8 март

07 март 2019

На всички ни е известно, че 8-ми март е Международен ден на жената и в България се отбелязва като женски празник. Някои предпочитат да го пренебрегнат и да отсичат, че трябва всеки ден да се уважават жените и т.н. Има дори представителки на женския пол, които категорично отказват да празнуват или да бъдат поздравявани. Тъй като денят беше широко отбелязван по време на социалистическия период в страната, той се оказва натоварен и с политически пристрастия. Напомня се, че православната църква отбелязва празникът на майката на Благовещение, което е на 25 март и т.н.

Всеки има право на своите пристрастия и право на собствено мнение. Затова този текст не цели да убеждава никого дали да празнува или не. Но от друга страна жените заслужават да имат своя специален ден. Не всички са имали възможност да станат майки, все още се среща грубо насилие и има хора, които смятат, че трябва да се борят за правата си.

Да има определен ден – не значи, че не трябва да се показва уважение и любов през всички останали от годината. Както и обратното – това, че отбелязваш женския празник на 8 март или поздравяваш, не означава, че си пренебрегнат или пребрегваш през останалото време.

Един от най-често срещаните подаръци за празника са цветята. Затова ето ви няколко причини да зарадвате поне една жена с цвете за 8-ми март:

- ще покажете уважение;

- ще демонтрирате, че я харесвате или обичате;

- ще направите атмосферата вкъщи или офиса много по-ведра;

- ще предизвикате усмивка да грейне на лицето поне на една жена;

- ще изразите благодарност – че ви е отгледала, че се грижи за вас, че ви обича или просто е ваша спътница в живота;

- ако имате късмет с жените около вас – може да се окажете на вкусна вечеря, почерепен или на весело парти;

- ще покажете, че сте мъж, който заслужава вниманието и уважението на жените, защото им отвръщате със същото.

Сигурна съм, че се сещате за поне още една добра причина. Дали ще е огромен букет рози, цвете в саксия или самотен стрък – това е без значение. Важен е жестът и отношението. А ако все пак не искате да ви виждат с цветя, раздавайте щедро комплименти. Голяма част от жените ще се постараят на този ден наистина да изглеждат красиви и ще ги заслужават. Така може да усмихнете дори тези, които не желаят да празнуват 8 март. В крайна сметка всяка жена обича да бъде специална.

текст: Силвия Аризанова
снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)