fashion-person-woman-apple

Защо мъжете и жените си правят селфи под различен ъгъл?

06 септември 2017

Учени обясниха, че мъжете и жените си правят селфи под различен ъгъл заради психологията на привличането. По този начин се стремят да изглеждат в оптимална светлина в очите на противоположния пол и на съперниците, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Когато снимката е насочена към женска публика, мъжете се снимат на височината на главата. Така изглеждат по-доброжелателни и съпричастни. Ако е предназначена за представители на техния пол обаче, те предпочитат апаратът да е на нивото на кръста им, защото така изглеждат по-високи и доминантни. Направените отдолу нагоре снимки могат да допаднат и на дамите – брадичката така сякаш е по-масивна, а това е отличен еволюционен сигнал.

Вижте още: Селфи причини щети за $200 000 (видео)

За да са по-привлекателни за мъжете, дамите се снимат отгоре. Така изглеждат по-дребни, по-мили, по-слаби, по-отстъпчиви. Ако снимките са предназначени за приятелки, те също поставят апарата пред лицето си.

„Както и при другите социални видове, хората използват относителното физическо положение за контролиране на впечатлението – обясни Настася Маханова от университета на Флорида. – Макар и тези стратегии за правене на впечатление да се коренят дълбоко в древността, те се проявяват в нещо съвсем съвременно – фотографията“.

Учените са анализирали стотици снимки в сайтове за запознанства, Инстаграм и Линкдин.

снимка: pexels.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)