скъпи вещи

Защо мъжете купуват скъпи вещи?

09 юли 2018

При мъжете желанието да се харчат пари за скъпи вещи може да бъде свързано с хормоните. Това е установено от учените от университета в Пенсилвания, които открили връзка между повишеното ниво на тестостерон и желанието да се закупуват скъпи предмети, съобщава „Новое время”.

В хода на изследването специалистите са анализирали предпочитанията на 240 мъже между 18 и 55 години. Те били разделени на две групи, като първата ежедневно е носила върху тялото си гел с тестостерон.

На втория етап от изследването учените предлагали на мъже с различни доходи и социален статус да избират вещи, за които биха похарчили пари – от слънчеви очила до кафе машини с различно качество и стойност. Мъжете с повишено ниво на тестостерон често избирали луксозни вещи, които повишават статуса, докато от другата група са били по-икономични и изразяват по-слабо желание да купуват луксозни стоки.

Освен това, учените забелязали, че скъпоструващите предмети, дизайнерските дрехи и скъпите автомобили влияят на повишаването на нивото на тестостерона при мъжете.

Според авторите на изследването, то може да помогне да се разбере поведението на потребителите и да бъде полезно при изготвянето на стратегии на марките.

превод и редакция: Силвия Аризанова
снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)