[wallcoo.com]_egg_wallpapers_FJ181

Защо яйцата са толкова полезни?

25 януари 2017

Освен, че са вкусни и много полезни, яйцата участват в приготвянето на много от нещата, които консумираме ежедневно. Във всяко яйце се съдържат всички вещества, които са необходими за изграждане на един нов организъм. Foodpanda подбра най-полезните свойства на този продукт и защо трябва да присъства на масата ни редовно.

Яйцето ни държи сити, много по-дълго отколкото зърнените култури или хляба. Белтъчините и мазнините помагат да се поддържат енергийните нива на тялото.

Яйцата са едни от най-хранителните продукти, които съществуват на земята

Яйцата са едни от най-хранителните продукти, които съществуват на земята

Яйцата са едно от най-добрите средства за отслабване. Проучвания показват, че хора които ядат яйца за закуска са по-склонни да губят тегло по-бързо. Един от най-богатите източници на протеини, което означава, че яйцата съдържат всички незаменими аминокиселини, които трябва да получаваме ежедневно. Те са евтин и масов продукт. В сравнение с другите високо протеинови храни като червеното месо, яйцата са евтин продукт, който присъства във всеки хладилник.

Помагат за развитието на мозъка и паметта. Благодарение на съставката холин, функциите на мозъка и паметта стават по-добри, както и подобряването на бдителността.

Яйцата предпазват зрението. Антиоксидантите и зексина, които присъстват в яйцето, помагат при увреждания на очите и излагането ни ултравиолетови лъчи.

снимки: wallcoo.net, campusghanta.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)