За главния, който успя да запази детето в себе си!

18 ноември 2015

 Днес денят в редакцията е специален, защото рожден ден празнува момчето, което не искаше да порЕсне. Откъде знаем това ли? От самия него и прекрасното му есе, което днес – в деня на неговия личен празник, искаме да споделим и с вас – нашите читатели, защото най-добре го описва. Исках никога да не порЕсна! От Марио Трифонов

Не, в заглавието няма грешка! Въпреки че дори и услужливият текстови редактор на Microsoft Word подчерта тази думичка с червена вълнообразна линия… Просто тя е един спомен от детството. Спомнихте си я и вие, нали? Това е вълшебното заклинание на Пипи Дългото Чорапче. Заедно с нейните приятели Томи и Аника тя изпива едни специални хапчета (които макар да приличат повече на зърна от грах, а не на лекарство) гарантират оставането в детството… Когато бях малък толкова много вярвах в съществуването на такива таблетки! А и не само в тях…

Бях уверен, че наистина има говорещи котараци обути в чизми, принцеси с лица бели като сняг, бузи червени като кръв и коси черни като абанос… А сега? Днес вече знам, че ако разговаряш с домашния си любимец (независимо дали e котка, куче, канарче и т. н.) рискуваш да те обявят за безвъзвратно мръднал и преселил се в собствен „приказен“ свят… Разбрах също така, че чизмите са демоде, но все още се харесват на травеститите, фолкпевиците и магистралните труженички на любовта.

И с голямо разочарование – при това лично – се уверих, че бялото лице, червените бузи и черните коси не са по рождение, а се постигат с продуктите на съвременната декоративна козметика. Оказа се, че и с хапчетата положението не е по-различно! Защото има само такива, които помагат на сърцето ми да бие по-равномерно, нощем да заспивам спокойно без да се събуждам от кошмари, и поддържат кръвното ми в нормалните граници… Но не съществуват таблетки, чрез които да мога да си остана едно непореснало дете, колкото и да ми се иска!

Вярно е, че не съм опитвал с грахови зърна, но искрено се съмнявам в успеха на подобно начинание… И макар и наистина да съжалявам, че ми се наложи да поресна и до ден-днешен се опитвам кога успешно, кога – не толкова, да запазя детето в себе си… И много се надявам, че съм успял!

Успял си, главен! Екипът на In Life може да го потвърди! Не спирай детството да носиш, в сърцето си го запази, не спирай да обичаш лудо живота шарен и променлив! Не спирай да твориш чудеса около себе си и да ни въвличаш в тях всичките! Честит рожден ден!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)