Коледен и новогодишен шопинг

За какво да внимаваме в празничното пазаруване?!

28 декември 2019

По време на празниците, българите винаги сме раздвоени – дядо Коледа или добрият носталгичен дядо Мраз? Едни поднасяме подаръци на Рождество Христово, други отброяваме последните часове на годината, за да го сторим. И в двата случая обаче, пазаруването трайно е обсебило съзнанието ни.

Това обаче съвсем не означава да се впускаме сляпо в шопинг, без да обмислим какво, защо и как да купим, защото често се оказва, че щандовете по магазините крият и своите рискове. Така например, проведена ден преди Коледа държавна инспекция показа, че от 232 светлинни гирлянди например, едва 88 отговарят на изискванията и съвсем не са толкова безвредни.

Коледен и новогодишен шопинг

Ето и какви съвети препоръчват специалистите.

Основното, за което потребителят трябва да следи е „CE“ маркировката. Когато тя липсва, би означавало, че този продукт не е изпитан и не отговаря на европейските норми за безопасност“, посочи Мирослав Йотов от Агенцията пред Нова ТВ.

„Второто задължително наличие е на инструкция за безопасност на български език. Също така е важно да бъде посочен производителят и вносителят на избрания от нас продукт“, допълни той. Така че, нека Коледа е весела и празнична, но и също толкова безопасна.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)