За креативността

„За креативността”: 5 причини да прочетете тази книга

12 март 2019

Книгата на прочутият рекламен директор Джон Хегарти „За креативността няма правила” заслужава внимание. Дълго време я подминавах, като мислех, че съдържа някакви „мъдри мисли” или разсъждение по темата за творчеството. но тя се оказа ценен наръчник за хората, които се занимават или искат да се занимават с творческа дейност.

Корицата на книгата (Жануа ’98, 2017)

Корицата на книгата (Жануа ’98, 2017)

Затова ето ви 5 причини да прочетете тази книга:

1. Ако имате интерес и желание да творите, „За креативността няма правила” ще ви бъде полезна. Макар тя да е с малък обем, е много съдържателна. Засягат се всички теми, които могат да ви хрумнат, свързани с творчеството и неговата реализация.

2. В унисон със съветите на автора, изданието е кратко, ясно и добре илюстрирано с картинки и примери. Цялостното оформление е направено така, че да грабне вниманието и съдържанието е представено до известна степен нестандартно.

3. Написана е много увлекателно и бързо се чете. Но хубаво е да намерите време да осмислите споделения опит от Джот Хегарти, което по мое мнение дава ценни съвети. Предвид достиженията му в рекламната сфера и многото награди, си заслужава да отделим малко време, за да научим към какво се е придържал, за да постигне всичко това.

4. Ако имате въпроси за творческия процес, вдъхновението и други подобни, независимо в каква сфера на изкуството, ще намерите и отговори. Авторът много нагледно разказва за основните неща. Другото зависи от вас.

5. Ако творчеството ви не стига до хората или пък искате да го представите по-добре, ще получите ценни съвети. Обърнете внимание на въпросите, които Джон Хегарти ви кара да си зададате. Те са ключ към един ваш бъдещ успех.

В крайна сметка всичко споделено в книгата са полезни практически съвети. Защото няма правила.

Вижте още: „Шлифоващият диаманти”: 5 причини да прочетете тази книга

автор: Силвия Аризанова
снимка: Peter Strain

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)