За свободата, мечтите и проекта 30/30/30 с Алекс Манчев

03 ноември 2017

Днес, с удоволствие ви представяме изложбата от голи тела на фотографа Алекс Манчев, носеща името 30/30/30 The Freedom Project, открита на 30 октомври 2017 г. в Сан Стефано Плаза на 30-ия рожден ден на автора и включваща тенденциозно 30 черно-бели художествени фотографии, изработени на пигментен фотографски отпечатък с над 100-годишна устойчивост, върху акварелен борд от 100% памучни влакна, 640 g/m2, 4 необрязани страни, ръчно покрит с Ilford Creative Emulsion, за перфектно изображение.

TON_6640

TON_6646

Нашият разказ за този необичаен 30-ти рожден ден ми се иска да започне с думите на самия Алекс Манчев, с които той ни покани на тържеството си:

„Децата имат мечти. Мечти, които някак ги насърчават да вярват в чудеса. Чудеса, които им помагат с битката към съзряването. Съзряване, което е неизбежно и е въпрос на време. Време, прекарано в игри докато моментът на зрялост настъпи.

„The Freedom Project“ е детската мечта на едно момче. Момче, което искаше да заснеме красотата на света около себе си през обектива на камерата си. Времето минаваше и неговата визия за красота еволюираше. Извивки, символ на природа и смирение. Контур, описващ деликатността на женското тяло. Нежна кожа, блестяща коса, меки устни, красиви бедра. Жената.

Като художествен фотограф, аз, Алекс Манчев, искам да Ви покажа натуралната красота на женското тяло. Да заснема дивата природа на женската арка и да разкрия нейната спретната душа.

Обществото не е на ясно с чудото, наречено голота. Срамно е да разкриеш парченце от личната ти история, която е оставила белег върху тялото ти. Позор, възмущение, болка. Догми и стереотипи. Обща представа на обществото, копнеещо за адмирации към богинята на сътворението. Момент, очаквал своя момент.

За да се промени виждането на хората за това какво е да си жена, 30-те най-добри фотографии на естествената женска красота ще оживеят в София.“

Трябва ли да добавя, че искрените думи, описващи събитието във Фейсбук, бяха допълнени и с лично поднесена изключително елегантна покана, надписана индивидуално и ръчно с калиграфски шрифт…

22491514_264349610754813_5532005291646740844_n

Перфекционизмът и професионализмът на младия творец ни накараха да включим изложбата 30/30/30 The Freedom Project в работния си график. Не успяхме да отидем на самото откриване, но ден по- късно и на спокойствие поговорихме за свободата, вдъхновенията и мечтите на младия творец.

TON_6658

Предлагаме ви, да видите как се раждат мечтите и как не бива да се страхуваме от тях…
TON_6639

TON_6641

TON_6643

 

 

редактор: Пепа Попова
oператор: Иван Цвятков
снимки: Антон Хариев

постпродукция: Симеон Симеонов

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)