20150803155419-1

За 20 дни трябва да се довършат 20% от Северна скоростна тангента

11 декември 2015

20% от Северната скоростна тангента не са изградени 20 дни преди изтичането на срока на Оперативна програма „Регионално развитие“, по която се изгражда пътния участък. Това става ясно от писмен отговор до депутат на регионалния министър Лиляна Павлова. До края на годината се очаква да бъде открит първия участък от новото трасе, допълва Павлова.

Съществува риск при недовършване на обекта до края на 2015 г., Европейската комисия да не признае част от направените разходи и те да останат за сметка на бюджета.

Преди три седмици строителството на Северната скоростна тангента бе инспектирано от премиера Бойко Борисов. Проектът е на стойност близо 180 млн.лв., а общата дължина на трасето е 17 км. Трасето преминава през шест землища на Требич, Илиянци, Бенковски, Малашевци, Орландовци и Враждебна. Началото на участъка е на около 1,1 км след разклона за с. Мрамор. Краят на участъка е при пътния възел тип „детелина“ на Софийския околовръстен път на 1,1 км след новото начало на магистрала „Хемус“.

По дължината на трасето са разположени 7 напречни връзки и 5 пътни възела. Предвидено е изграждането на 18 големи съоръжения по протежението на тангентата. Пътните ленти са 6 броя, по 3 в направление.

БГНЕС припомня, че днес в София на посещение е европейският комисар по регионална политика Корина Крецу, която пряко отговоря за европейските средства за инфраструктура.

снимка: nakratko.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)