Йосиф Шамли

Звездата от „Под прикритие“ Йосиф Шамли си отиде на едва 47 години

30 октомври 2019

Тежка новина долетя от Съюза на артистите преди ден. Един от най-талантливите и популярни актьори от родната театрална и кино сцена Йосиф Шамли изненадващо е починал. Звездата си отива на едва 47-годишна възраст, оставяйки несломими всичките си близки.

„Няма живот за мен вече. Загубих детето си. Вчера моята обич и гордост си тръгна от нас. Йосе, маме, няма слънце и въздух за мен вече до края на дните ми. Йосенце, защо съдбата беше така жестока, рожбо ненагледна, златно мое талантливо, момче?“, написа журналистката Искра Банкова, майка на актьора в социалните мрежи за неговата неочаквана кончина.

„Сбогом, обич моя. Сърцето ми се къса“, сподели трогателен пост и съпругата му Полина Костова. „Разделихме се с

„Не!!! Не мога да повярвам… Светъл път!“, пише тв водещата Лара Златарева в социалните мрежи. „Господи… Защо??? В петък го гледахме в Народния… Искрени, дълбоко съболезнования на близките му“, пише през сълзи и Милена Фучеджиева. „О, Боже! Защо? Поклон, момче талантливо! Горката ми приятелка, майка му. Съболезнования дълбоки…“, е реакцията и на журналистката Нери Терзиева.

Йосиф Шамли

Причината за кончината му все още не е ясна, макар из средите вече да витаят най-различни предположения.

Йосиф Шамли бе дългогодишен актьор в трупата на Народния театър ,,Иван Вазов“ с десетки превъплъщения на сцената. В последния сезон той беше част от спектаклите ,,Нощна пеперуда“ от Пьотр Гладилин, ,,Наблюдателите” от Константин Илиев, ,,Опит за летене” от Йордан Радичков, ,,Калигула” от Албер Камю, ,,Спускане от връх Морган” от Артър Милър, ,,Теремин: музика, любов и шпионаж” от Петър Зеленка.

Той е носител на наградата АСКЕЕР 1995 за поддържаща мъжка роля за Били Бибит в „Полет над кукувиче гнездо“ от Дейл Васерман и Кен Киси и АСКЕЕР 2016 за поддържаща мъжка роля за Цера в “Ничия земя” по Данис Танович. В киното също имаше много роли – в хитовите сериали „Под прикритие“, „Откраднат живот“ и „Дяволското гърло“.

Поклон пред паметта му!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)