Звезда от „Туин Пийкс“ забива в Sofia Live Club

18 ноември 2017

Концертът на Криста Бел в „София Лайв Клуб“ този петък, 17 ноември, бе безспорно едно от ключовите музикални събития в столицата не само на месеца, но и на полугодието.

„Музата на Дейвид Линч“, известна и като „специален агент Тами Престън“ в новия „Туин Пийкс“, идва с квартета си, за да представи новия си албум We Dissolve в София. Датата в София е и една от първите в есенно-зимното й европейското турне, на което тя идва заедно с Крисофър Смарт – бас, визуализации, съавтор на песните в албума, Джейсън Олтмън – барабани и Коул Хенсън – китари.

Албумът We Dissolve е записван в Бристъл, Великобритания, а продуцент е носителят на наградата „Мъркюри“ Джон Париш, с чието свързваме не една и две важни продукции – все на музиканти от калибъра на „Голдфрап“, Трейси Чапмън, Рокиа Траоре и, разбира се, Пи Джей Харви. Да кажем, че We Dissolve е поп албум с елементи на соул, рок и джаз, разбира се, е малко. В 10-те песни тук има и трип-хоп атмосфера, и инди/дарк-поезия, и онази особена (почти) филмова ефирна меланхолия, която с която свързваме музиката на Криста Бел от предишните й издания.

Криста Бел

В станалите вече класически албуми на Криста Бел – This Train (2011) и ЕР-то й Somewhere In The Nowhere (2016) – съавтор и продуцент е самият Дейвид Линч, с когото тя продължава да работи и като част от актьорския екип на третия сезон на „Туин Пийкс“. Иначе съвместната работа на двамата творци датира още от знаковата песен Polish Poem от филма Inland Empire (2006).

Следейки концертите, които Криста Бел вече изнесе (миналия уикенд в Москва и Санкт Петербург), в програмата й можем да очакваме както песните от албума, така и ретроспектива на досегашното й творчество с Дейвид Линч, а и някои доста смели интерпретации по световни класици от категорията на Ник Кейв.

Криста Бел

Подгряващи са класиците на идеологическата камерна музика, „българските Тuxedomoon“ „Две Купета“, които миналата година се завърнаха на сцената след 20-годишна пауза с нов албум (Lost & Found), a в момента са на финала на записите и на следващия, който ще се казва „Това е Илюзията“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)