15409767757421

Звездни екстремни спортисти от цял свят за Банско филм фест

02 ноември 2018

Световните звезди на екстремните спортове пристигат и тази година в България за Банско филм фест. Събитието ще се проведе от 21 до 25 ноември в планинския град. 

Банско

Банско

Програмата на филмовата проява, тази година включва филми от 30 държави, включително от Китай, Казахстан, Индия. Някои от тях ще бъдат премиерни за България. Сред гостите на филм феста е герамнецът Томас Хубер -  спортен катерач, направил едни от най-екстремните изкачвания по скални стени в света.Поканени са италианските алпинисти Марио Виелмо и Себастиано Валентини, един от най-известните фрийрайдъри със спускания в най-недостъпните и отдалечени точки, които са възможни. Ще присъства и Матиас Майер от Австрия, както и испанският паракатерач Урко Барандиаран. За всичко това разказа Александра Петрова, мениджър на Банско филм фест, цитирана от БНР.

Ще бъде представена и книгата „Валтер Бонати – брата, който не познавах“ с автори легендарния алпинист Райнхолд Меснер и Алесандро Филипини, който ще представи книгата.
В друг сегмент на фестивала ще бъдат отбелязани всички български годишнини в екстремните спортове.

Тази година е преломна за екипа на Банско филм фест, заради загубата на единия от създателите – Петър Атанасов. На негово име е учредена награда за най-добър сценарий.

Входът за фестивала е свободен.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)