Звездни Посланици подкрепят „Елхи на таланта“ на Фондация „Стоян Камбарев“

06 ноември 2019

Едни от най-любимите музикални звезди на България – Мария Илиева, Любо Киров и Миро, застанаха със сърцeто си зад Деси Тенекеджиева и Коледната Благотворителна кампания „Елхи на таланта“ на Фондация „Стоян Камбарев“, която се осъществява с партньорството на Столична Община.

„Коледата наближава. Сбъдни една мечта! Дари Елха! Така ще сложиш началото на нова иглолистна Гора на Таланта и ще дадеш бъдеще на откритие на Фондация „Стоян Камбарев“, както и на 10 даровити деца и техните многодетни семейства в нужда. Скъпи приятели, ако познавате такива деца, разкажете ни тяхната история, за да им дадем крила!“ – това призовават в забавен видео клип четиримата Звездни Посланици на новата социална и екологична кампания. Във видеото участва и Йосиф Камбарев – синът на култовия театрален режисьор, на чието име е учредена Фондацията за изкуство.

Елха на таланта - фондация Стоян Камбарев и Деси Тенекеджиева и Миро

От „Стоян Камбарев“ искрено благодарят за партньорството на Столична Община, на НДК, както и на компаниите ПРИЗМА- светлинни решения и Бизед ЕООД на г-н Златьо Златев за ефектната светлинна украса на елхите! Специалните благодарности са за лидера в озеленяването и ландшафтния дизайн Pro Plants, които правят най-голямото дарение за каузата и подаряват всички прекрасни живи елхи, необходими за коледната акция.

Посланици на кампанията вече са и първите благодетели, закупили своя Елха на Таланта, подкрепящи мисията и откритията на Фондацията от години – очарователните г-жа Нели Беширова, адвокат Анна Попова, Цвети Николова от „Катаржина Естейт“, адвокат Биляна Тончева и новият приятел на инициативата г-жа Гери Ташкова.

Елха на таланта - фондация Стоян Камбарев и Деси Тенекеджиева и Мария Илиева

Идеята на коледната кампания е всеки, който пожелае, да украси своя жива елха, като направи дарение. За първи път Фондацията разширява обхвата на своята подкрепа извън рамките на Академия „Стоян Камбарев“, в която влизат повече от 70 млади творци – всички номинирани и носители на Наградата за полет в изкуството.

Освен, че ще финансира 5 едногодишни стипендии за 2020-та година, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали, коледната кампания ще подкрепи даровити деца от десет многодетни семейства в нужда. Те ще получат много подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др. От този момент нататък тези талантливи деца ще станат част от голямото семейство на „Стоян Камбарев“, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще.

Елха на таланта - фондация Стоян Камбарев и Деси Тенекеджиева и Любо Киров

Елхите на Таланта ще бъдат разположени пред НДК в периода от 1-ви декември до 15-ти януари 2020 г. около голямата коледна елха на Столична Община, традиционно запалвана от кмета на София Йорданка Фандъкова на 1 декември, след което музикалните таланти на Фондацията ще бъдат кулминация в празничния коледен концерт и ще го закрият с ефектно шоу. След свалянето на украсата, всички живи елхи ще бъдат дарени на Общината и засадени, като така ще сложат началото на нова Гора на Таланта.

Броят на коледните благодетели, които ще украсят столицата с „Елха на Таланта“ и ще подкрепят даровито дете, всеки ден нараства и в нея се включват уважавани личности и големи компании като УниКредит Булбанк, Аурубис България, Технополис, Практикер, Овергаз, Кауфланд България, ПОК Съгласие, WILKINSON Sword, строително- инвестиционната компания BLD, SBTech, Pernod Ricard, Easy Credit, бизнесмените Звезделин Протопопов – Proderma, Атанас Динев – Кари Резидънс и Добромир Христов – Petroceltic, както NOVA Film и Дарик радио- дългогодишни партньори на Фондация „Стоян Камбарев“.

Елха на таланта - фондация Стоян Камбарев и Деси Тенекеджиева

А екипът по корпоративна социална отговорност на Актавис съдейства на идеята и със сериозен човешки ресурс, като ще се погрижи да осигури още повече подаръци и ваучери за талантливите деца и многодетните им семейства. Огромна помощ оказва и Стефан Чолаков – един истински благодетел и посланик на кампанията и неговата група във Фейсбук „Добродейците“, които от години помагат на семейства в нужда.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)